CIVIELRECHT

Onder civiel recht verstaat men alle rechten tussen burgers en bedrijven onderling. Zo valt een arbeidsovereenkomst tussen u en uw werkgever onder het civiele recht, maar ook het recht dat u heeft wanneer u overlast heeft van uw buren of wanneer u omgang wilt met uw kinderen. Het civiele recht wordt doordat het ziet op ondernemers en particulieren (en niet op de overheid) ook vaak privaatrecht of burgerlijk recht genoemd.

Van de vele rechtsgebieden binnen het privaatrecht, zal het arbeidsrecht waarschijnlijk één van de meest bekende zijn. Voor wat betreft de andere rechtsgebieden is ook te denken aan bijvoorbeeld erfrecht, burenrecht, consumentenrecht, personen- en familierecht, jeugdrecht en het contractenrecht.

Naast het feit dat het civiele recht de materiële regels van onder andere de bovengenoemde rechtsgebieden kent (bijv: hoelang mag een proeftijd duren of hoe ver moet de beplanting van de erfgrens worden geplaatst) kent het civiele recht ook de regels van het burgerlijk procesrecht, de formele regels. Deze regels zijn te zien als de regels van de gerechtelijke procedure. U kunt dan denken aan vraagstukken als: binnen welke termijn verjaart een vordering, kan er beslag worden gelegd op de documenten van de wederpartij of de vraag welke partij er gedagvaard dient te worden wanneer er sprake is van een holdingstructuur.

Binnen het kantoor van Knoester Advocatuur is er voor gekozen om de civiele rechtspraktijk als expertise toe te eigenen. Hierdoor bent u dan ook aan het juiste adres wanneer u een geschil heeft met een bedrijf of met een particulier.

Flexibele arbeidsrelaties

In het bijzonder is Advocatenkantoor Knoester Advocatuur gespecialiseerd in vraagstukken die zich afspelen in de branche van de flexibele arbeid. Dankzij vakkennis en ervaring adviseren wij ondernemingen die zich richten op uitzenden, payrolling, detachering, werving en selectie en zzp-bemiddeling. U kunt met al uw vragen omtrent flexibele arbeidsrelaties bij ons terecht. Uiteraard staan wij ook werknemers bij die hiermee te maken hebben. 

Advies en bijstand

Doordat wij bij Advocatenkantoor Knoester Advocatuur beschikken over de benodigde up-to-date juridische kennis en ervaring, kunnen wij u snel en vakkundig informeren en adviseren over uw rechten en plichten. Ook staan wij u uiteraard als advocaat bij in procedures over arbeidsgeschillen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek.

Contactgegevens
© All rights reserved | Knoester Advocatuur